Kropsterapi er for alle

Værd at vide / Reaktioner

Uanset om du er ung eller gammel, barn eller voksen er kropsterapi for dig der har brug for forandring. Der er ikke en behandling der er ens. Behandlingen er tilpasset efter hvad jeg fornemmer du har brug for den dag du er hos mig 🙂

Ved en kropsterapi behandling frigøres fysiske og psykiske spændinger, og på den måde aktiveres kroppen til at helbrede sig selv.

Hvad kan kropsterapi hjælpe på:

✔ Muskel og led smerter / spændinger
✔ Manglende energi og overskud
✔ Uro i kroppen / søvnproblemer
✔ Selvtillid og selvværd
✔ Stress, angst og depression mm

Gennem kropsterapi har jeg hjulpet mange klienter.
Lige fra fibromyalgi, migræne, smerter i kroppen til traumer sorg og stress.

Behandling

En behandling varer mellem 60 og 90 minutter. inkl. samtale og tid til at komme af og på briksen m.m. Behandlingstiden afhænger af den valgte ydelse og din alder. Forløbet af videre behandling er meget individuelt alt efter den enkeltes behov, ønske og reaktion på behandlingen. Man skal dog altid regne med min. 2 konsultationer inden for 2-3 uger, men ofte har kroppen behov for et længere forløb. 

Væske

Det er vigtigt, at drikke rigeligt med vand i dagene efter en behandling for at udvaske den øgede udskillelse af affaldsstoffer fra kroppens celler. Drik min. 2 liter pr. døgn.

Ro

Generelt er det godt med ro resten af dagen. Gå hjem og slap af. Hvis du skal arbejde, gør det da i dit eget tempo – gå tidligt i seng.

Reaktioner

Der kan forekomme både fysiske og psykiske reaktioner i ti­den efter en behandling. De fysiske reaktioner består oftest af en opblussen af de sympto­mer og spændinger, der er blevet behandlet for – i mere eller mindre grad, de fortager sig oftest efter 2 –3 dage, men kan, afhængig af problemets omfang godt vare ved i længere tid.

Alle mennesker er forskellige og reagerer ligeledes forskelligt på især kropslig behand­ling. Reaktioner, så som smerter i led eller muskler, skal ses som en udrensning af krop­pen, hvor kroppen udskiller gamle affaldsstoffer. Disse affaldsstoffer kan ligge i kroppen i form af små krystaller, som ved udskillelsen kan virke som små ”glasskår”, denne udrensning kan være ret smertefuld og kræver flere opfølgende behandlinger.

Psykiske reaktioner kan være følelser, der kommer ”ud af det blå”, eller kraftigere reaktioner end normalt. Forsøg, så vidt muligt, at give dem lov til at ”fylde”. Det er gamle uudtrykte følelser, som kroppen giver slip på.

Reaktioner kan optræde

Under og efter en behandling kan der opstå forskellige kropslige reaktioner. De er ikke farlige, blot en naturlig reaktion på behandlingen.

Snurren i kroppen – Når gamle spændinger slipper, opstår der en øget blod gennemstrømning. Hermed øges optagelsen af ilt og næring i cellerne. Denne proces kan mærkes som en snurren.

Rystelser
– Når kroppen retter op på sig selv/regulerer sig selv, kan der forekomme rystelser.

Svimmelhed – Når man arbejder dybt med åndedrættet, frigives der flere affaldsstoffer end normalt, og når disse går blodbanen, kan du opleve en kortvarig svimmelhed.

Kilden – Overfladiske muskulære spændinger kan mærkes som kilden.

Sved – Den øgede blodgennemstrømning kan aktivere klientens stofskifte og fremkalde sved.

Brændende fornemmelser – Når der opstår gennemstrømning i nervesystemet, kan det mærkes som brændende fornemmelser.

Kløe – Kløe kan forekomme når der opstår gennemstrømning i nervespidserne.

Kramper – Oftest opstår kramper, når musklen afspænder sig selv ved sammentrækning. Det kan dog også skyldes væske­mangel.

Hyper ventilation – Når du får kontakt til en psykisk blokering uden en egentlig forløsning, kan det udløse hyper ventilation (du prøver at forløse).